2010. március 22., hétfő

Jazz in Terrassa

Na akkor újra jelentkezem, ismét a 20 fokos Terrassából. Sajnos hetek óta nincs a lakásban internet, többek közt ezért maradtak el az elmúlt hetek beszámolói. A probléma talán a héten megoldódik, addig is egy villámbejegyzés a könyvtárból. De hol is tartottam?

A lent említett hóhelyzet miatt bezártak az iskolák, a tömegközlekedés gyakorlatilag lebénult, mindenkit megdöbbentett a kb 20 cm-es márciusi hó. A nagy ijedtség 2 napig tartott és végül is érthető volt a döbbenet, hiszen 50 éve nem volt ilyen tél és erre senki nem volt felkészülve. Persze mindennek egy hét múlva már nyoma sem volt, és megérkezett a tavasz!

Ha március, akkor JAZZ Festival Terrassa, idén már a 29-dik alkalommal: három teljes hét, mely összehozza a spanyol és nemzetközi jazz zenészek legnagyobbjait. A város utcáin gyakran látni művészeket, és ha a műfaj ismerője lennék minden bizonnyal számos híres zenészt ismerhettem volna fel az elmúlt napokban. Sajnos a koncertek többségéért borsos árat kérnek. Aki ezekre nem tud eljutni, annak maradnak a szintén színvonalas ingyenes előadások, melyeket szombaton és vasárnap a város két főterén rendeznek meg. Nagyon jó alkalom ez a jazz zene népszerűsítésére, habár itt eleve sokan szeretik. Ez részben annak köszönhető, hogy Terrassában működik Katalónia talán legrégebbi jazz kávézója, ahol minden este van valami kisebb-nagyobb koncert.

A fesztivál harmadik hétvégéjén az emberek pokrócokkal, szendvicsekkel és kellő mennyiségű sörrel családostul kivonulnak a helyi parkba, ahol délelőttől késő délutánig jazz zene szól és egymást váltják a jobbnál jobb jazz és blues zenekarok. Hozzám vasárnap reggel érkezett couchsurfingen Mike. Amerikai zenész fiú, igazi világjáró, aki jelenleg pár hetet Katalóniában, Budapesten és Bécsben töltött és hozott nekem egy csomó túrórudit otthonról :) Reggel Annával (aki szintén itt önkéntes) letettük a porkócot parkban, majd elmentünk érte a vonatállomásra, aztán együtt ki a parkba. Fantasztikus nap volt, mert egy helyen végre találkoztam azokkal, akiket nagyon kedvelek itt, táncoltunk a csöpörgő esőben és igényes zenét hallgattunk. Kár, hogy pontosan ilyen csak egyszer van egy évben :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése