2009. december 23., szerda

Christmas with AVAN & La Vibria

A két szervezet akiknél önkénteskedem nem csak, hogy különböző tevékenységi területen, teljesen más körülmények között dolgoznak, másképp is ünneplik az év végét. Szerencsém volt mindkettőn részt venni, íme a részletek.

Az AVAN karácsonyi ünnepsége Sabadell városban volt, egy kulturális központ termét bérelték ki a buli idejére. Terrassaból kocsival szállítottuk át a betegetek, aztán elfoglaltuk a helyet és együtt szépen feldíszítettük. Aztán miután a hangfalakat is beüzemelték, jöhetett a tánci, vagy legalábbis valami ahhoz hasonló mutatvány :) ez aztán meg is adta a hangulatot a délután fennmaradó részére, vonatoztunk, énekeltünk és megtört a jég:) olyanok is táncra perdültek, akik elmondásuk szerint évek óta nem próbálkoztak vele. Ezt követően alkalmunk nyílt a helyi karácsonyi "szaloncukor", vagyis a turron összes ízvilágának kipróbálására. Eközben az egyik beteg gitár előadása szólt és énekkel kísérték azok, akik éppen nem tömték magukba ezt a szuper édességet. Aztán jöttek a télapónak öltözött dolgozók és ajándékokkal lepték meg a csodálkozó tömeget. Az ajándékokat előzetesen maguk a beteget hozták, karácsonykor ugyanis Spanyolországban nagy divat az általam utoljára az általános iskolában játszott láthatatlan barát (amigo invisible), amikor is mindenki bedob valamit a közösbe, majd a véletlennek köszönhetően találják meg gazdájukat az ajándékok. A buli egy meghívott opera énekes lány előadásával zárult.




Koordináló szervezetem egy ifjúsági egyesület, mely sokkal informálisabb, a karácsonyi bulit csupán magának a szervezet tagjainak és önkénteseinek szervezik. Idén egy kínai étteremben ünnepeltünk, ahova hagyomány szerint valamilyen jelmezben kellett érkezni és természetesen készülni kellett egy kisebb, kötelezően kézzel készített ajándékkal is. Itt viszont tudtuk, hogy kinek készítjük, csak az volt rejtély, hogy mi kitől fogjuk kapni. Egy-két bizarr jelmez, büfévacsi, borok, sok-sok nevetés :))) BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése